martes, 2 de junio de 2009

EXCURSION A.- Les Fonts del Llobregat

Comentaros que desde la Asociación de Vecinos de Can Fornaca planean una excursión el próximo día 20 de Junio a Les Fonts del Llobregat, el precio son 35 €uros, y si queréis mas información, pues os podéis pasar por la Asociación y le preguntáis a Gloria que gustosamente os informara. . .
Pels que no sapigueu res de les Fonts del Llobregat aquí us deixo unes boniques fotos i una petita explicació per posar-vos el dents ben llargs.

A Castellar de n'Hug (el Berguedà), dins el Parc natural de Cadí-Moixeró, neix el riu Llobregat. Diuen que l’aigua que brolla de les Fonts del Llobregat són les llàgrimes de les nenes assassinades per una bruixa que volia que la seva filla fos la més maca de la comarca. I que el color vermellós que de vegades tenyeix aquestes aigües és el polsim en què es va convertir aquesta bruixa quan les aigües van sorgir de les roques per engolir-la, donant lloc al naixement del riu Llobregat. Més enllà de la llegenda, l’indret té un cert aire de misteri. Si passeges per la vora del riu, fixat-t’hi bé. Potser vegis el reflex vermellós de la bruixa sota les seves aigües.
Les Fonts del Llobregat brollen a 1.300 metres d’altitud. Deixant a una banda la llegenda i recorrent a dades científiques, l'aigua de les fonts prové d'un riu subterrani que s'alimenta de la neu acumulada, durant l'hivern, als cims més propers de Castellar de n’Hug com ara el Puigllançada i la Tossa d'Alp. Des d’aquí, el riu comença el seu recorregut fins arribar a la comarca del Baix Llobregat, on desemboca formant un delta.
Us esperem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario